Žiaci základných škôl budú súťažiť vo vedomostiach o medveďovi

07.06.2010 Poprad

Tatranská Lomnica 7. júna (TASR) – Témou stretnutí lesných pedagógov so žiakmi základných škôl počas uplynulého školského roka bol život medveďa hnedého v Tatranskom národnom parku (TANAP).
Rovnakú tému budú mať žiaci základných škôl aj na 7. ročníku vedomostnej súťaže o TANAP, ktorá nesie názov Putovná sova.
\"Na súťaž je prihlásených 135 žiakov zo 17 tatranských a podtatranských základných škôl od Oravy až po Spišskú Starú Ves. Spolu 27 päťčlenných súťažných družstiev povedie 26 učiteľov, \" uviedol hlavný organizátor súťaže za Štátne lesy TANAP Igor Stavný.
Ako dodal, v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi súťaže bude tento rok menej súťaženia a viac nesúťažných akcií. Tým chcú organizátori posilniť hravú a pocitovú zložku tohto podujatia. \"Okrem lanovky, ktorá bola súčasťou súťaže minulý rok, sme pre žiakov pripravili navyše aj drevené chodúle, jazdu na koni a iné zábavno-poučné činnosti, \" konkretizoval Stavný.
Súťažným dňom bude streda (9. 6. ) a žiaci si svoje vedomosti zmerajú v botanickej záhrade v Tatranskej Lomnici a v Múzeu TANAP. Víťazi budú známi krátko popoludní. Organizátorom súťaže sú Štátne lesy TANAP, akciu zabezpečuje približne 30 lesných pedagógov.
 

Vyberte región